Nagy siker volt a Passió

Ebben az esztendőben az idén április óta új kuratóriummal működő Magyarpolányért Nemzeti Örökségünkért Alapítvány 4.650.000 Ft-nyi támogatást gyűjtött össze a Magyarpolányi Passió megszervezésére és lebonyolítására az ország különböző pontjain működő cégektől. Növekedett azoknak a helyi vállalkozásoknak a száma is, amelyek pénzzel, vagy természetbeni juttatással járultak hozzá a rendezvény sikeréhez. Településünk önkormányzata 2.500.000 Ft-ot különített el a falu legfontosabb rendezvényére. 

Sikerült a költségeken faragni is. Különösen a sok természetbeni adománynak köszönhetően jelentősen csökkentek a Passióval kapcsolatos kiadások.

A támogatásokból és a megtakarításokból alakult ki a hihetetlen végeredmény: a Magyarpolányi Passió kerekítve 6.000.000 Ft hasznot hozott, amihez a jövő évben a folyamatban levő szerződések alapján még 5.600.000 Ft támogatás érkezik. Eszerint a Passió 2017-es nyeresége 11.600.000 Ft volt, ami teljes egészében itt marad a faluban, hiszen a Magyarpolányért Nemzeti Örökségünkért Alapítvány a falué, a faluért dolgozik a faluval együtt. Az elszámolás nyilvános és bárki számára megtekinthető. Katona Szandra a kuratórium elnöke ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy az üvegzseb náluk alapkövetelmény.

Idén egy új kezdeményezés volt a Templom napja. A szervezők a nyilvános főpróba kedvezményes jegyeiből származó bevételét, a templom felújítására ajánlották fel. Az így összegyűlt pénz 361700 Ft lett, amit az alapítvány tagjai már át is adtak a plébános úrnak.

Ebben az esztendőben a közönség szervezésében is voltak újítások. A szervezők lezárták a Kossuth utcát. Az autókat a Főtértől a Petőfi utca irányába parkoltatták, így sikerült elkerülni a zsúfolt, kaotikus utcaképet, és a nézők a Kossuth utcán elhelyezett stációk között nézelődve, ajándéktárgyakat vásárolva az estére ráhangolódva sétálhattak fel az előadás helyszínére. Itt újabb meglepetés várta a korábban érkezőket, mert a Paphíd falára vetített képek segítségével megismerhették falunk nevezetességeit, és a Passió játék keletkezését.

Idén, 2000 jegy kelt el az előadásokra, vagyis kétszer annyi, mint az előző évben. Ez leginkább annak a média kampánynak köszönhető, amely az előadások előtti hónapban kezdődött és felhívta a figyelmet a Magyarpolányi Passióra

Szereplők a Tv stúdióban

Felvétel előtt Katona Szandra

Vetítés a Paphíd falára

Pótszékeken is ülnek