Jövő évi tervek

 

Jövő évi tervek 

Idén egy új kezdeményezéssel állt elő a Magyarpolányiért Nemzeti Örökségünkért Alapítvány. A Passiójáték nyilvános főpróbáján meghirdette a Templom napját. A kedvezményes jegyekből származó bevételt, ami 361700 Ft lett, a templom felújítására adták át a plébános Úrnak. A kuratórium szeretne ebből az eseményből hagyományt teremteni, és a következő években is tenni a községünk értékeinek megőrzéséért. Alapítványi pénzből újul meg a falu 2 legszebb kültéri szobra a Szent Flórián és a Szent János szobor, amely a plébánia bejáratánál áll.

A Plébánia épülete Magyarpolány legrégebbi, az 1730-as években épült műemléke. Az alapítvány fontos feladatának tekinti ennek a műemléknek a megőrzését és hasznosítását így immár két akciót is szerveztek a papkert és a paplak környékének kitisztítására. Az eredmény önmagáért beszél. Amellett, hogy átjárható és áttekinthető lett a terület, olyan kincsekre sikerült bukkanni, mint a régen “elveszett” és magára hagyott 100 éves tűzoltó szekér, ami a falubeli gondos kezeknek hála már szépül és festésre vár.

A támogató cégek a Passió előadásaira és fenntartására adták a hozzájárulásukat, így hamarosan az előadás fejlesztésre is lehetőség nyílik. A falu tulajdonában levő lámpák minden évben kevésnek bizonyulnak emiatt nem kevés pénzért kellett bérelni világító testeket, valamint egy lámpaoszlopot. Jövőre erre a problémára is végleges megoldást keresnek. Emellett tervezik a lelátó bővítését is. Ennek szintén a kiadások optimalizálása az oka, mert így a továbbiakban  nem 3 hétvégén lesz 7 előadás, csak két hétvégén lesz 5, de ugyanannyi néző láthatja a darabot. Így a költségeken spórolunk, és a szereplőket sem kell túl hosszú ideig leterhelni.

Katona Szandra, Korbély Krisztián, Korbély Tamás

A Magyarpolányért, Nemzeti Örökségünkért Alapítvány kuratóriumának tagjai