Magyarpolányiak Dachsteinben

A Veszprém Megyei Német Nemzetiségi Önkormányzat kedves invitálást közvetített a Magyarpolányi Német Nemzetiségi Dalkörhöz azzal a céllal, hogy a csoport új külföldi kapcsolatokat építsen, és bemutassa a vendéglátóknak, hogyan őrizzük mi, a hazai sváb hagyományokat. Az ausztriai Dachstein Turisztikai Régióban szerették volna magyarországi németekkel felvenni a kapcsolatot, így felajánlottak egy kedvezményes utazást magyarországi nemzetiségi szervezet számára.

Az utazáshoz a Magyarpolányi Önkormányzat felajánlotta a falubuszt a szeptember 28-án induló 19 fő számára. A dalkör a dachsteini Sporthotelben töltött 3 éjszakát. A csoport részben itt, részben a szemközti Muzsika Ház egyik esti programjában énekelt sváb és magyar dalcsokrokat.

A résztvevők a három nap alatt eljutottak Hallstadtba, a Wolfgang-seehez és Badischlbe is. Az utazás költségeit közvetlenül a Német Nemzetiségi Egyesület fizette.

Az utazás az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő ( MEMZ-CISZ-15 ) pályázata révén, valamint Magyarpolány Község Önkormányzata támogatásával valósult meg.

Magyarpolány 2015. október 6.