Határozat egyéni listás jelölt és polgármesterjelölt állításhoz szükséges ajánlások számának megállapításáról

A választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény (továbbiakban: Ve.) 307/E. §-a alapján az egyéni listás és az egyéni választókerületi jelölt, valamint a polgármesterjelölt állításához szükséges ajánlások számát a helyi választási iroda vezetője, a főpolgármester-jelölt, valamint a megyei lista állításához szükséges ajánlások számát a területi választási iroda vezetője állapítja meg szavazást megelőző hatvanhatodik napon. A szükséges ajánlások számának megállapításakor a választópolgárok számát a központi névjegyzéknek a szavazást megelőző hatvanhetedik napi adatai alapján kell megállapítani. A szükséges ajánlások számát egész számra felfelé kerekítve kell megállapítani.

 

A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról szóló 2010. évi L. törvény (továbbiakban: Övtv.) 9. § (1) és (3) bekezdései szerint egyéni listás, illetve egyéni választókerületi képviselőjelölt az, akit az adott választókerület választópolgárainak legalább 1 %-a jelöltnek ajánlott. Polgármesterjelölt az, akit a 10 000 vagy annál kevesebb lakosú település választópolgárainak legalább 3%-a jelöltnek ajánlott.

 

Magyarpolány község választópolgárainak száma a szavazást megelőző hatvanhetedik napon 1129 fő volt, így a rendelkezésemre álló adatok alapján a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek 2019. évi választásán Magyarpolány Község Önkormányzat Képviselő-testületébe az egyéni listás jelölt állításhoz szükséges ajánlások számát 12 főben, polgármesterjelölt állításhoz szükséges ajánlások számát 34 főben határozom meg.

 

Dobosi Gergely

jegyző

 

Az ajánlások számának megállapításáról hozott határozat itt olvasható.