Koronavírus

Tisztelt Lakosság!

Magyarpolány Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2020. március 16-án tartott rendkívüli ülésén a koronavírus járvány elterjedésének megelőzése érdekében az alábbi döntéseket hozta:

Segítséget nyújtunk a Magyarpolányban élő  lakosoknak, akiknek a településen nem él hozzátartozójuk vagy mindennapi életvitelükben segítségre nem számíthatnak. Ennek keretében:

  • az alapvető élelmiszereket szükség esetén házhoz szállítjuk,
  • a gyógyszereket kiváltjuk, házhoz szállítjuk,
  • a postai határidős ügyintézést elvégezzük. Ezekhez kérjük, hívják a 0688/503-820-as telefonszámot hivatali munkaidőben.
  • Napi egyszeri alkalommal főtt ételt házhoz szállítunk a szolgáltatóval egyeztetett kedvezményes áron. Ehhez kérjük, hívják Szeidl Istvánt a 0630/681-4235-ös vagy a 0688/311-781-es telefonszámon.

Az általános iskolások és óvodások étkeztetését a továbbiakban is biztosítjuk, amennyiben ezt a szülők igénylik. Az igényfelmérést az intézményvezetők megkezdték, az ételt a szolgáltató szállítja házhoz, a megfelelő higiénia biztosítása érdekében egyszer használatos éthordóban. Az étkeztetést legalább egy hetes időtartamra lehet megrendelni. Az éthordók árát az Önkormányzat kifizeti, hogy az az igénybevevőket többletköltséggel ne terhelje.

Március 16-ától határozatlan ideig zárva tart a látogatók előtt a Művelődési Ház, a könyvtár és a Tájház bemutató terme.

Március 16-ától  az óvoda és mini bölcsőde bezár. Az intézmény hétfőn és kedden még ügyeletet tart és fogadják azokat a gyerekeket, akiknek a rendkívüli helyzetben még nem sikerül megoldani az elhelyezését. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az iskola és óvoda bezárásának célja a közösségi érintkezés elkerülése, ezért kérjük, hogy a gyerekek ne csoportokban töltsék a napot, kerüljék a zsúfolt tereket.

Március 16-ától szünetel a személyes ügyfélfogadás a Polgármesteri Hivatalban. A személyes ügyfélkapcsolat kizárólag az ügyintézővel előre egyeztetett, halaszthatatlan ügyben – mérlegelést követően – lehetséges. Telefonon, elektronikus és postai úton a továbbiakban is biztosítjuk a folyamatos ügyfélfogadást és ügyintézést.

Közvetlen elérhetőségek:

Polgármester: 0620/281-9998, polgarmester@magyarpolany.hu

Jegyző: 0620/330-5936, jegyzo@magyarpolany.hu

Adóügyek: 0620/371-1904, ado@magyarpolany.hu

Igazgatási, szociális és anyakönyvi ügyek: 0620/243-2936, igazgatas@magyarpolany.hu

Pénzügyek: 0620/240-9457 vagy 0620/352-9575, penzugy@magyarpolany.hu vagy penzugy2@magyarpolany.hu

Szociális ellátás: 0620/209-7993

Központ: 0688/503-820, hivatal@magyarpolany.hu

Kérjük a külföldön dolgozó magyarpolányi lakosokat, hogy hazatérésük után tartsák be az önkéntes karanténra vonatkozó előírásokat!

Kérjük a magyarpolányi üzlethelyiségek üzemeltetőit, hogy fertőzés elkerülése érdekében üzleteikbe egyszerre csak egy vásárlót, vendéget engedjenek be. A Kormány döntése értelmében az éttermek csak 15 óráig tarthatnak nyitva. A magyarpolányi élelmiszerboltok – ettől eltérő rendelkezésig – 16 óráig tartanak nyitva.

A Képviselő-testület döntése értelmében az idei évi Magyarpolányi Passió elmarad, illetve elhalasztjuk az első félévre tervezett önkormányzati rendezvényeket.

Kérjük, a vírus terjedésének megelőzése érdekében, a rendkívüli helyzetben segítsük idős embertársainkat, szüleinket, nagyszüleinket, a szomszédokat a bevásárlásban, mindennapi gyógyszereik beszerzésében. A 65 év felettieket kérjük, csak indokolt esetben hagyják el otthonukat, kerüljék a közösségi érintkezést. Kérek mindenkit, hogy fokozott figyelemmel óvja önmaga és embertársai egészségét!

Magyarpolány, 2020. március 16.

                                                                            Tisztelettel:

                                                                                                       Grőber József s.k.

                                                                                                           polgármester