Tájékoztatás egészségügyi szájmaszk kötelező viseléséről

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosokat, hogy a koronavírus járvány terjedésének lassítása érdekében 2020. április 20. napjától minden Magyarpolány község közigazgatási területén tartózkodó természetes személy köteles egészségügyi maszkot – ennek hiányában az annak rendeltetését, funkcióját betöltő textilt (orrot, arcot takaró sál, kendő) – viselni a kereskedelmi, vendéglátó üzlethelyiségbe, gyógyszertárba, posta épületbe, oktatási, nevelési, gyermekvédelmi, egészségügyi intézményekbe és a hivatalba történő belépéskor az ott tartózkodás idejére.

Az üzletek, intézmények, hivatalos helyiségek üzemeltetői, fenntartói az egészségügyi maszk viselésének hiányában kötelesek megtiltani a belépést, kiszolgálást, ügyfélfogadást.

Önkormányzatunk anyagi lehetőségeihez mérten a közösségi magatartási szabályok betartása érdekében a kötelezően előírt maszkokat az érintett üzletek közreműködésével igyekszik biztosítani, azonban erre csak korlátozott darabszámban van lehetősége, ezért kérjük, a bevásárláshoz, ügyintézéshez ne felejtsék el saját egészségügyi maszkjukat magukkal vinni. Aki Önkormányzatunktól még nem kapott szájmaszkot, kérjük, jelezze a +3688503820-as telefonszámon.

Köszönjük szépen a közreműködésüket, vigyázzunk egymásra!

Grőber József polgármester s.k.